Schat van boer Frans

Kinderfeestje of familiereünie?
Eindhoven

Schat van boer Frans

Uitermate geschikt voor kinderfeestjes (vanaf ongeveer 5 jaar), maar ook familiereunie, etc.

Al zoekende naar de schat vind je wat te drinken, een versnapering voor onderweg en gereedschap dat je nodig hebt om de schat te vinden. Wanneer de schat gevonden is, mag deze uiteraard mee naar huis genomen worden!

Een overall is er optioneel bij te huren voor 1,95 euro per kind en 2,50 euro per volwassene.

Reserveringen zijn vereist !!

Vanaf 6 personen: € 27,95 p.p.

Vanaf 8 personen: € 20,95 p.p.

Vanaf 10 personen: € 16,50 p.p.

€ 1,95 p.p.

€ 2,50 p.p.

6 personen

1 tot 1,5 uur

Hieronder het verhaal van boer Frans:

In de 17e en 18e eeuw was Zesgehuchten nog een apart dorp, het lag tegen Geldrop aan maar was compleet zelfstandig. Zoals elk dorp in die tijd waren de mensen trots op legendes en sagen die hun dorp speciaal maakte… zo ook Zesgehuchten!
De naam Zesgehuchten zegt het al… Gijzenrooi is namelijk 1 van de 6 gehuchten en toch wel de meest spraakmakende in die tijd…
Aan het eind van de 17e eeuw woonden er alleen maar boeren in dit gebied die hard moesten werken voor de pachtmeesters. Iedereen in het gezin moest hard werken en zo ook boer Frans.

Frans ging elke morgen samen met zijn vader om 6 uur naar het land om bieten te planten aan de rand van het moeras van de Gijzenrooise zegge. Op een morgen kwamen ze aan en de mist hing nog laag over het land. Vader begon direct te werken en Frans volgde. Het werk schoot goed op en rond de middag waren ze al bijna helemaal klaar.
Vader vroeg of Frans de laatste 4 rijtjes wilde zetten zodat hij alvast het paard naar de wei kon brengen, dat vond Frans prima en werkte ijverig door. Bij de laatste rij stak Frans zijn schep in de grond en raakte iets hards… Hij stak nogmaals en het klonk als een metalen voorwerp. Hij begon te graven en al snel kwam er een kistje tevoorschijn met een groot hangslot eromheen. Snel keek hij om zich heen of iemand had gezien wat hij gevonden had en er was gelukkig niemand te zien…

Frans opende het kistje met een flinke klap van zijn schep en de deksel sloeg open! Verbaasd en verrast keek hij in de kist en al snel kwam er een grote glimlach op zijn gezicht…

Frans werd ouder en ouder en heeft de schat altijd voor zichzelf gehouden, nooit heeft hij iemand verteld over de schat over wat er uiteindelijk in zat. Frans werd uiteindelijk 93 jaar en na zijn dood is er een kaart opgedoken waarin hij beschrijft waar hij zijn schat opnieuw heeft begraven!
Jullie hebben nu de kans om deze schat op te sporen.

De schat ligt ergens verstopt op Gijzenrooi en met een beetje geluk kunnen jullie hem vinden.

Outdoor Eindhoven

Is een ware specialist in het organiseren van buitensport uitjes in Eindhoven